Tvrtka PK – PALFINGER KRAN d.o.o. je društvo za proizvodnju kamionskih nadogradnji i generalni je zastupnik vodećeg svjetskog proizvođača hidrauličnih dizalica – tvornice PALFINGER za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.

Društvo posluje već gotovo 30 godina i cijelo vrijeme bilježi kontinuirani rast. Godine 1998. prelaze u Industrijsku zonu Kukuljanovo u novoizgrađeni objekt i od tada se paleta kamionskih nadogradnji i broj prodanih dizalica povećava još bržim tempom.

Veliki uspjeh tvrtka PK d.o.o. postigla je 2002.g., kada je uveden sustav upravljanja kvalitetom i dobiven certifikat ISO 9001:2000 za proizvodnju hidrauličnih kamionskih nadogradnji. Treba napomenuti i da je 2003.g. poduzeće preuzelo i zastupstvo japanskog proizvođača mini rovokopača, tvornice Takeuchi.

Tijekom godina, firma se širila na strana tržišta, pa sada vlastite proizvode izvozi u Njemačku, Austriju, Finsku, Ujedinjene Arapske Emirate i u mnoge druge zemlje.

Tvrtka je vlasnik poduzeća Palfinger Srbija d.o.o. u Beogradu i Palfinger BH d.o.o. Sarajevu, putem kojih nastupa na tržištima tih zemalja.

Unatoč kriznim godinama 2009.g. i sadašnjim otežanim uvjetima poslovanja uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19, u Palfingeru ističu da su se svojom kvalitetom dokazali kako na domaćem, tako i na svjetskom tržištu, jer im udio izvoza prelazi 65%.

Novi značajan iskorak tvrtke događa se zadnjih pola godine, kada su preuzeli tvrtku Bimont odnosno sve postojeće objekte i okolno zemljište površine više od 25.000 m². Radi se o značajnoj investiciji od cca. 15.000.000,00 kn u rekonstrukciju i modernizaciju postojećeg kompleksa koja se sastojala od:

  • o zemljanih radova u cilju nivelacije okolnog terena,
  • o asfaltiranje parkirališnih površina,
  • o zamjena krovnih panela,
  • o novo AKZ postrojenje (lakirnica i sačmarnica)
  • o potpuna rekonstrukcija interijera; novi uredski prostori, zamjena podova u proizvodnom pogonu

Svoje daljnje uspješno poslovanje tvrtka nastavlja u preuređenim modernim prostorima, a više o društvu PK – PALFINGER KRAN d.o.o. možete pronaći na www.pk.hr

Skip to content