Ovo je bila uistinu dobra godina za poslovanje Industrijske zone Bakar, ispunili smo sve planove, a našoj cjelokupnoj u radu pomogli ste i vi, naši gospodarstvenici, svojim poslovnim objektima, na zadovoljstvo svih nas, kao i Grada Bakra – kazao je to na jučerašnjem predblagdanskom primanju u Upravnoj zgradi Zona na Kukuljanovu direktor Industrijske zone Bakar Irvin Badurina.

Govoreći o planovima za sljedeću godinu, Badurina je kazao kako će Grad Bakar i Industrijska zona zajedno uložiti jedanaest milijuna kuna, svaki po 5,5 milijuna, za pripremu novih platoa za nove investitore, odnosno novih 50 tisuća “kvadrata” zemljišta, kao i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture.

– Potpisano je nekoliko novih ugovora uglavnom s riječkim tvrtkama, među kojima za sljedeću godinu možemo najaviti dolazak u Zonu tvrtki Orada Adriatic, Signalinea, MEP, Brtva Plast, Kanjer Klimatizacija, Domet Tex, a u tijeku su i razgovori s tri talijanska investitora koje na dodatnim razgovorima očekujemo krajem ovog mjeseca. Novi poslovni subjekti u sljedećoj će godini na području Zone otvoriti 200 novih radnih mjesta, istaknuo je Badurina, dodajući kako trenutno u Zoni posluju 162 poslovna subjekta, koja zadovoljavaju 3800 radnika.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić je kazao kako su Grad i zona i ove godine značajne aktivnosti usmjerili u pripremu ogromnih površina za investitore, uz izgradnju pripadajuće komunalne infrastrukture. Želja nam je da Zona bude što pristupačnija za trgovačke, proizvodne, uslužne i druge djelatnosti, a sve s krajnjim ciljem, a to je otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Klarić.

Tijekom primanja nazočnima je premijerno prikazan kratki film o Industrijskoj zoni Bakar, redatelja Krešimira Černeke.

 

Skip to content