Opušteniji ritam koji donosi ljeto nije prisutan u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Srpanj i kolovoz iskorišteni su za nastavak intenzivnih radova u novom dijelu Industrijske zone Bakar, gdje se grade pristupne ceste s kompletnom infrastrukturom za nove parcele.

Put do novih parcela vodi od rotora kod Lesnine na zapad prema velikom distribucijskom centru Plodina. Tamo se račvaju dvije ceste ukupne duljine 1,5 kilometar koje se grade u sklopu 25 milijuna kuna vrijednog projekta Gospodarsko središte Hrvatskog primorja. Cilj je dovesti prometnice i infrastrukturu do 200 tisuća kvadrata i tako stvoriti sve preduvjete za dolazak mnogobojnih investitora i izgradnju niza gospodarskih građevina te zapošljavanje velikog broja novih radnika. Projekt s 10 milijuna kuna sufinancira EU. Završetak izgradnje prometnice se očekuje do kraja 2021. godine, kada će se potpuno komunalno opremljeni platoi ponuditi investitorima.

Evidentan je interes za nove parcele. Da neće biti problema s pronalaskom kupaca svjedoči priča koja se dogodila i događa kojih stotinu metara južnije gdje su niknule hale Froozen Food International, Signalinea, MEP… Prije tri godine pripremljeno je 9 parcela, a neprodana je ostala tek jedna parcela od 3.300 kvadrata.

Evidentno je da veliki objekt Hrvatskih pošta poprima konačni izgled. Jesen donosi nove investicije. Na parceli ispod Lesnine izgradit će se hala sestrinske firme Lesnine – Momax. Lidl planira proširiti objekt. U zonu stižu Oreco, Trgometal Žminj, softverska firma Login, zastupnik za Volvo Trans East, Riwal koji se bavi platformama za rad na visini. Auto Hrvatska će graditi centar preko puta Pevexa, a Jadran Galenski laboratorij stiže u Industrijsku zonu Bakar s visokosofisticiranim skladištem za lijekove. U izgradnji je objekt tvrtke Ferotehna, Manšped, a u pripremi izgradnje su objekti Bertone, Vargon, Panex i Vodogradnja, a nekolicina novih gospodarstvenika iskazala je putem pisma namjere svoj interes za dolazak u zonu.

Skip to content