Posljednja u nizu realiziranih zajedničkih investicija Grada Bakra, koji je izgradio prometnicu dužine 173,42 m s kompletnom infrastrukturom i Industrijske zone Bakar d.o.o. koja je pripremila plato s osam manjih parcela površina 2.000 – 7.000 m² donosi prve najavljivane rezultate.

Naime, tvrtka Scania Hrvatska d.o.o. je prva od osam novih investitora nakon dobivene građevinske dozvole započela s građenjem servisno-prodajnog centra za kamionski program na parceli površine 6.839 m².

Objekt je najveće visine 9,60 m, prostire se na 1.070 m² i sastoji se od tri servisna polja, koja se mogu proširiti u slučaju rasta  poslovanja servisnih operacija.

Građevina se sastoji od prizemlja i etaže iznad dijela spremišta. U prizemlju se nalazi ured, konferencijska dvorana, prijemni dio, spremišta, sanitarije, hodnici, čajna kuhinja, prostorija s tuševima, garderoba za čistu i garderoba za prljavu odjeću, radni prostor, skladište rezervnih dijelova, skladište za ulja i prostorija za kompresor. U sklopu radnog prostora nalazi se prostor za popravke, pranje i održavanje raznih dijelova.

Centar će biti izgrađen i opremljen prema Scania Commercial Facility standardima, dok će lokacija u smislu emisije CO2 biti neutralna. Također, planiraju i pripremu za punjačke stanice za punjenje BEV vozila.

U društvu Scania Hrvatska d.o.o. ističu da se raduju budućim poslovnim prilikama koje će se otvoriti ovim projektom. Nova servisna radionica će biti opremljena najsuvremenijom tehnologijom i alatima, te će pružati širok spektar usluga uključujući redovno održavanje, popravke i dijagnostiku te servisiranje kamiona i prikolica. Naglašavaju također da je Scania uvijek stavljala kvalitetu i kupca na prvo mjesto, tako da će otvaranjem ovog centra korisnici dobiti vrhunsku uslugu u koju se mogu pouzdati.

Dovršetak radova i otvaranje centra očekuje se na ljeto ove godine.

Skip to content