Po izdavanju građevinske dozvole, tvrtka BRODOREMONT PUNAT d.o.o. započela je s građenjem proizvodnog pogona u zapadnom dijelu zone, na dijelu platoa oznake B 5.2 definiranog Urbanističkim planom uređenja Industrijske zone Kukuljanovo.

Društvo Brodoremont Punat d.o.o. sa sjedištem u Puntu, na otoku Krku, osnovano je 2003. godine, a djelatnost joj je remont, servisiranje i održavanje brodova, gradnja manjih brodova i brodica, izrada pomorskih građevina i ostalih proizvoda od čelika, aluminija i inoxa, kao i izrada ograda i nadstrešnica za kuće, hotele i kampove.

Odobreni su izvođač zavarivačkih radova u brodogradnji i remontu brodova, na konstrukcijama koje podliježu nadzoru Hrvatskog registra brodova.

Građevinska čestica na kojoj je započela izgradnja ima oznaku k.č.br. 384/14, k.o. Kukuljanovo-nova, površine je 3.287 m² i ima priključak na novu izgrađenu prometnicu koja sadrži kompletnu infrastrukturu. Ukupna bruto površina objekta iznosi 1.513,9 m² a ukupna visina građevine je 10,60 m.

Po izgradnji, u novom objektu se planira izrada pomorskih čeličnih građevina i ostalih proizvoda od čelika. U prizemnom dijelu će biti bravarska radiona u kojoj će se odvijati proizvodnja metalnih konstrukcija i sklopova za potrebe brodogradnje. U ovom dijelu je planiran rad oko 15 djelatnika. Upravni dio zgrade predviđen je u manjem tlocrtnom dijelu zgrade ali se prostire na tri etaže, te se sastoji od prijemnog dijela, uredskih prostora, izložbenog dijela i sanitarnih prostorija.  U uredskom dijelu planirano je zapošljavanje 6 djelatnika, što ukupno iznosi cca. 20 djelatnika.

Objekt je projektirao glavni projektant građevine Milan Čendak iz tvrtke P.R.I.N.G. PROJEKT d.o.o. Rijeka a građenje izvodi tvrtka GP KRK d.d. Očekivani završetak radova je na proljeće slijedeće godine.

Skip to content