Kako je i najavljeno prošli mjesec, ovih dana je završena izgradnja javne rasvjete na dijelu Državne ceste oznake D 40 u Industrijskoj zoni Kukuljanovo ukupne dužine 950 metara. Riječ je o dionici od raskrižja kod trgovačkog centra Lesnina pa do objekta toplane. Cjelokupna investicija financirana je od strane Grada Bakra a predstavnici Industrijske zone d.o.o. Bakar su koordinirali i nadzirali samu gradnju.

Tehnički pregled spomenute javne rasvjete  izvršen je dana 14. prosinca 2010. godine i ovih dana se očekuje izdavanje uporabne dozvole.

Postavljeno je ukupno 36 stupova javne rasvjete visine 10 metara a odabrani tip rasvjete štiti okoliš od nametnute svjetlosti, štedi izvore energije, sigurno usmjerava sudionike u prometu, umanjuje troškove investicije te umanjuje pogonske troškove.

Stavljanjem u funkciju prvih gotovo 1 km javne rasvjete omogućuje se kvalitetnije i sigurnije prometovanje Industrijskom zonom Kukuljanovo, u kojoj je promet intenzivan do kasnih večernjih sati jer pojedini trgovački centri rade sve do 21.00 sat.

Kako je izrađen idejni projekt, slijedeće godine se planira postavljanje javne rasvjete u kompletnoj radnoj zoni R 29, kao i na pojedinim prometnicama u radnoj zoni R 27. Za par godina se planira postavljanje javne rasvjete na svim prometnicama u Industrijskoj zoni Kukuljanovo a sve kako bi se svim poslovnim subjektima koji posluju u zoni, kao i posjetiteljima zone, osigurala kompletna infrastruktura odnosno sigurnije prometovanje u ranim jutarnjim i večernjim satima.

Skip to content