Delegacija gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj u sklopu posjeta Primorsko-goranskoj županiji posjetila je i Industrijsku zonu Kukuljanovo. Delegacija je stigla u pratnji predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva gospodarstva, a u obilazak Zone goste je vodio ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić.
Industrijsku Zonu Bakar predstavila je direktorica Linda Sciucca, a gospodarske savjetnike je zanimala prometna povezanost, kakve se djelatnosti odvijaju u zoni, da li u obzir dolaze proizvodne djelatnosti, odakle dolazi radna snaga, koji su dokumenti potrebni za gradnju objekata, kakva je infrastruktura, koliko iznose komunalni doprinosi…

Sa Zonom se upoznalo 47 gospodarskih savjetnika iz 32 države. Na popisu su: Alžir, Azerbejdžan, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Danska, Francuska, Grčka, Indija, Iran, Irska, Italija, Izrael, Japan, Katar, Kazahstan, Južna Koreja, Litva, Malezija, Maroko, Nizozemska, Poljska, Rusija, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija i Nordijska gospodarska komora.

Skip to content