Iz Rijeke na Kukuljanovo seli 350 poštanskih djelatnika. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta pred otvaranjem je novog logističkog centra u prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, vrijednog šezdeset milijuna kuna, koji bi u pogonu trebao biti početkom sljedećeg mjeseca.

Prethodnih pet godina Hrvatska pošta provela je investicijski ciklus od gotovo milijardu kuna, od čega je najveći dio otišao na izgradnju novih i modernizaciju postojećih logističkih kapaciteta.

U prethodnom razdoblju proširen je logistički prostor u Osijeku, sagrađen je novi logistički centar u Zadru, prošireni su kapaciteti u Bjelovaru i izgrađen je Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, koji je s vrijednošću od 350 milijuna kuna ujedno i najveća investicija u povijesti HP-a.

Kako navode iz HP-a, Kukuljanovo je sa svojih pet tisuća četvornih metara poslovnog prostora završna točka ulaganja u infrastrukturu, čime su stvoreni preduvjeti za daljnji logistički rast i razvoj kompanije.

U »srcu« Zone

Objekt će uskoro zauzeti oko 350 djelatnika Hrvatske pošte, a Primorsko-goranska, ali i Istarska županija dobit će jednu od četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošte u Republici Hrvatskoj.

U budući poslovno-sortirni objekt, čija je izgradnja započela prije dvije godine, preselit će se nekoliko lokacija HP-a iz Rijeke, među njima ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove, no poštanski uredi i poštari se iz Rijeke neće seliti.

Poslovni objekt u Bakru na Kukuljanovu značajan je za područje cijele zapadne Hrvatske, a izuzetno je važan i za sve stanovnike koji gravitiraju ovom području. Novi poslovni objekt ima vlastitu solarnu elektranu.

U Gradu Bakru ne kriju zadovoljstvo što je njihova zona izabrana za izgradnju ovog centra.

– Da je Hrvatska pošta strateški promišljala izgradnju svog kapitalnog projekta pokazuje i lokacija na kojoj je on izgrađen.

Njihov veleban i lijep objekt smješten je u samom srcu Industrijske zone Bakar i odlično je povezan s glavnim prometnim pravcima: autocestom Rijeka-Zagreb, riječkom zaobilaznicom, svega nekoliko kilometara od centra Bakra i desetak kilometara od centra Rijeke.

Nije nevažna i činjenica da je Industrijska zona u Bakru opremljena i industrijskim kolosijecima, suvremenom infrastrukturom, a ima i direktan spoj na prugu Rijeka-Zagreb, buduću ravničarsku prugu i cestu Rijeka-Žuta Lokva te je od aerodroma na Krku udaljena svega deset minuta vožnje, smatra gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Zamašnjak razvoja

Prema njegovim riječima, ovo je još samo jedan korak do željenih dodatnih tisuću djelatnika koji će tijekom naredne četiri godine svakodnevno dolaziti na posao u bakarsku Zonu.

– S obzirom na svakodnevne kontakte s investitorima te više od dvadeset pisama namjere, planirana brojka, to sada već sa sigurnošću mogu reći, bit će premašena u svega nekoliko narednih godina.

Pored niza poslovnih objekata i infrastrukture koji se upravo sada grade, sada je to očito, Hrvatska pošta dala je još jedan siguran i jak zamašnjak bržem razvoju Industrijske zone Bakar, zaključuje gradonačelnik Klarić.

Fotografija i tekst: Novi list

Skip to content