Sredinom travnja najavljeno je otvorenje novog trgovačkog centra koji se gradi u centru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, a koji će, prema posljednjim informacijama, najvjerojatnije nositi naziv Galerija Bakar.

U novi trgovački centar stižu brojna shopping imena, među njima Bipa, Deichmann, Harvey Norman, Hervis, Admiral, JYSK, Interspar, KiK, Waikiki, Müller, Takko, Tedi i ZOO City te restoran. Iako je prvotno najavljen i dolazak poznatog lanca brze prehrane McDonald’s, on bi svoja vrata trebao otvoriti u drugoj fazi izgradnje ovog trgovačkog kompleksa, koji se gradi uz samu glavnu prometnicu u zoni, na mjestu nekadašnjeg prostora Brodokomerca.

Obimniji građevinski radovi već su završeni te je u tijeku uređenje centra. Paralelno s gradnjom trgovačkog centra, uređuje se i kružni tok u koji će se ulaziti u kompleks i susjedne trgovačke komplekse, poput Konzuma i Pevexa. Kružni tok će imati čak pet privoza i sigurno će podići razinu sugurnosti prometa na glavnoj prometnoj kucavici zone i olakšati priključivanje na glavni pravac.

Grad Bakar i okolica ovime će dobiti svoj centar za shopping i zabavu koji je konceptualno osmišljen kao »retail park«, u kojem svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz.

Zakupna površina centra iznosi više od 30 tisuća »kvadrata«, što ga čini i najvećim trgovačkim središtem u Bakru i okolici. Osim što će Galerija Bakar obogatiti trgovačku ponudu, otvorit će i nova radna mjesta. Investitor i vlasnik Specijaliziranog trgovačkog centra Galerija Bakar je tvrtka AM PS Lambda Nekretnine, članica hrvatske podružnice MID Bau nekretnine. Grupacija MID je jedna od vodećih »developera« na hrvatskom tržištu. U svom portfelju sadrži brojne realizirane projekte, od kojih su najpoznatiji Garden Mall u Zagrebu, TC Koprivnica, STC Osijek, STC Sisak, STC Valpovo, Pula City Mall, Galerija Poreč, STC Pula III i STC Umag.

Skip to content