Novosti

Sadržaj izdvojen po datumu: Kolovoz 2020
Utorak, 11 Kolovoz 2020 00:00

Pošta na Kukuljanovu gotovo je pod krovom

U budući poslovno-sortirni objekt preselit će se nekoliko lokacija HP-a iz Rijeke, među njima ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove, no poštanski uredi i poštari se iz Rijeke neće seliti.

Realizacija projekta novog poslovnog objekta Hrvatske pošte u prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, započeta krajem siječnja ove godine polaganjem temeljnog kamena teče prema planu te se već naziru obrisi budućeg poslovnog objekta, vrijednog šezdeset milijuna kuna.

Modernizacija

Kako je istaknuto prilikom početka radova, novi poslovni objekt Kukuljanovo, koji bi u cijelosti trebao biti izgrađen za godinu dana, od iznimne je važnosti za poštanski promet cjelokupnog zapadnog dijela Hrvatske te igra važnu ulogu u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju prema ovom području.

U budući poslovno-sortirni objekt na Kukuljanovu preselit će se nekoliko lokacija Hrvatske pošte iz Rijeke, među njima ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove, međutim, poštanski uredi i poštari se iz Rijeke neće seliti.

Slični centri Hrvatske pošte izgrađeni su već u Bjelovaru, Osijeku, Zadru i najveći u Velikoj Gorici, a ovaj na Kukuljanovu je peti po redu. Novi poslovni objekt Hrvatske pošte financira se poslovnim kreditom, nalazi se na parceli od 10 tisuća četvornih metara.

Objekt na tri etaže bit će ukupne površine 5.000 četvornih metara, a u njemu će raditi oko 350 ljudi. Izvođač radova je Kamgrad, a rok za završetak radova je 18 mjeseci. Inače, u prošle tri godine Hrvatska pošta je proširila logistički prostor u Osijeku, sagradila novi logistički centar u Zadru, proširila kapacitete u Bjelovaru i završila ulaganje u Velikoj Gorici, a, kako je istaknuto, ovo je završna točka ulaganja u infrastrukturu Hrvatske pošte koja će pomoći da logistički i dalje raste i razvija se.

Hrvatska pošta s realizacijom projekta izgradnje četvrte točke u mreži objekata za razradu pošiljaka – poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo, najavljuje zatvaranje ciklusa ulaganja u modernizaciju centara, što predstavlja i ostvarenje najvažnije točke propisane Strategijom Pošta 2022.

Presudna lokacija

Kako ističu u Hrvatskoj pošti, za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a od središte Rijeke udaljeno je svega deset kilometara.

– Ovaj poslovni objekt Hrvatske pošte znači jako puno za našu zonu, jer u zonu dolazi 350 radnika, što će sve zajedno dovesti do povećanja ukupnog prometa u zoni, ali i pridonijeti privlačenju novih investitora.

Veseli nas činjenica kako se projekt realizira planiranom dinamikom, u visokoj je fazi izgrađenosti te ćemo za godinu dana svjedočiti njegovom završetku, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.

Objavljeno u Novosti
Utorak, 11 Kolovoz 2020 00:00

NOVO „RUHO“ ZONE

Početkom kolovoza završena je rekonstrukcija glavne prometnice u zoni oznake ŽC 5205, dionica od kružnog raskrižja tj. rotora na sjevernom ulazu u zonu (Lesnina-Bauhaus-Lidl) u smjeru juga odnosno Bakra u dužini od 800,00 metara.

Radovi u vrijednosti od 2.500.000,00 kn sastojali su se od sanacije desnog prometnog traka u smjeru Bakra na kojoj je ugrađena mreža sa staklenim vlaknima i novi BNS, a potom je slijedilo asfaltiranje sva tri traka prometnice u punoj širini.

GP KRK d.d. je gradilište organizirao tako da se promet nesmetano i bez većih poteškoća odvijao cijelo vrijeme trajanja radova.

Zahvaljujemo svim poslovnim subjektima, kao i posjetiteljima zone na poštivanju privremene prometne signalizacije i strpljenju proteklih mjesec dana i nadamo se da će pored novog ljepšeg izgleda zone, dovršetak rekonstrukcije centralne prometnice doprinijeti i boljoj protočnosti i sigurnosti prometovanja.

Objavljeno u Novosti