Novosti

Sadržaj izdvojen po datumu: Ožujak 2020

Zbog epidemije korona virusa COVID-19 Gradonačelnik Grada Bakra sukladno uputama Stožera civilne zaštite Grada Bakra, donosi smjernice za postupanje s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja zaraženih.

Na području Grada Bakra, u razdoblju od 16. ožujka do 01. travnja 2020. godine, ovim smjernicama nalaže se:

  • otkazivanje bilo kakvih javnih manifestacija (kulturnih, društvenih, sportskih) u prostorima sportske školske dvorane OŠ „Hreljin“, domovima kulture na području Grada i svim ostalim prostorima kojim upravlja Grad,
  • za sve ostale skupove na otvorenome kao što su nastupi, priredbe svih vrsta, sportske manifestacije, poslovna okupljanja, razna druženja starijih osoba preporučuje se odgoda do daljnjega zbog objektivnih razloga,
  • smanjenje osobnih kontakata unutar ustanova, institucija ili udruga te komuniciranje elektronskim putem, telefonom i poštom.
  • u cilju prevencije od širenja zaraze korona virusa apeliramo na građane da izbjegavaju okupljanja veće grupe ljudi (svečanosti, manifestacije, sportska događanja kao i ukope pokojnika) kako bi maksimalno umanjili prijenos zaraze i izbjegli međusobne bliske kontakte i rukovanje.
  • shodno Odluci Vlade Republike Hrvatske o privremenoj obustavi rada osnovnih i srednjih škola, Gradonačelnik Grada Bakra donio je Odluku o privremenoj obustavi rada Dječjeg vrtića „Bakar“ u navedenom terminu.

U svrhu praćenja i kontrole mogućeg širenja virusa na našem području predlažemo:

  • Da se uvaže preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
  • Da se uvaže preporuke o postupanju vezano uz sportske objekte, organizaciju i održavanje sportskih natjecanja i događanja Središnjeg državnog ureda za sport.
  • Da se ne održavaju sportska natjecanja i ostala okupljanja na kojima bi mogli učestvovati sudionici iz područja zahvaćenih epidemijom COVID-19 koja su objavljena dnevnim priopćenjima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske https://civilna-zastita.gov.hr/.

Na temelju svega navedenog Stožer civilne zaštite Grada Bakra poziva građane na pridržavanje propisanih higijenskih postupanja koja uključuju: češće i temeljito pranje ruku, prilikom kihanja i kašljanja koristiti maramice, izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta, korištenje dezinficijensa za ruke.

Ukoliko osjetite znakove i simptome groznice, upale respiratornih puteva, čak i blage, ali novonastale, telefonom kontaktirajte svog liječnika ili epidemiologa za dogovor.

Radi prevencije daljnjeg širenja i zaštite Grad Bakar, Turistička zajednica Grada Bakra i Općinski sud u Rijeci za obnovu KO Kukuljanovo – nova, pozivaju građane da svu komunikaciju obavljaju putem elektroničke pošte, telefonski ili običnom poštom dok će Gradska knjižnica Bakar u navedenom periodu biti zatvorena za korisnike.

Važno je reagirati smireno i odgovorno, mjere koje donosimo imaju cilj usporiti i zaustaviti širenje virusa i zaštiti zdravlje građana. Mjesta panici na području Republike Hrvatske nema, pratimo situaciju i svi daljnji koraci biti će usklađeni s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Županijskog stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a javnost će o svemu biti pravovremeno informirana.

Unaprijed zahvaljujem.

S poštovanjem

Gradonačelnik
Tomislav Klarić

Objavljeno u Novosti

Obećali smo tisuću radnih mjesta u ovom mandatu i to smo ostvarili, rekao je bakarski gradonačelnik Klarić najavljujući nova ulaganja

Svečano je otvoren salon namještaja Mima u Poslovnoj zoni Bakar na Kukuljanovu. Danas je svečano otvorenje organizirano za goste i poslovne partnere. Sutra u devet sati se objekt na dvije etaže, sa šest tisuća kvadrata otvara za kupce. U objektu, kod zapadnog kružnog toka, 11. salonu proizvođača i trgovca namještajem u Hrvatskoj, zaposleno je 30 djelatnika. Salon je izgrađen za nešto više od pola godine.

Vlasnik firme Milenko Marjanović je istaknuo da se nakon osam godina poslovanja na jednoj lokaciji u Industrijskoj zoni Bakar odlučilo na gradnju svog objekta. Marjanović je zahvalio na podršci Gradu Bakru i Industrijskoj zoni d.o.o., gradonačelniku Bakra Tomislavu Klariću te Ivanu Biskupiću iz Zone.

Gradonačelnik Bakra Klarić je podsjetio na vremena kad se zonu nazivalo zonom sumraka, mjesečevom korom, a danas je Zona ponos ne samo Bakra već i Hrvatske.

Obećali smo tisuću radnih mjesta u ovom mandatu, u četiri godine i to smo ostvarili, rekao je bakarski gradonačelnik najavljujući da aktualna ulaganja u susjedstvu Mime, gradnja dva kilometra infrastrukture, otvara prostor za dolazak još 30 novih gospodarskih subjekata. Ovo je hrvatska priča koju želim vidjeti širom naše zemlje, rekao je Klarić i poručio Marjanoviću: Vaš uspjeh je naš uspjeh.

Povodom otvaranja, Mima je uručila donacije Klinici za pedijatriju KBC-u Rijeka, Udruzi za promicanje dobrobiti djece Portić i Domu za starije osobe Kantrida.

Na otvorenju je David Skoko pripremio cooking show, a goste je zabavila violončelistica Iva Štefančić.

Tekst i foto: tunera.info

Objavljeno u Novosti