Novosti

×

Upozorenje

Nije uspjelo učitavanje XML datoteke

Sadržaj izdvojen po datumu: Lipanj 2017

Riječ je o projektu vrijednom više od 24 milijuna kuna, a u čijoj provedbi Europski fond za regionalni razvoj sudjeluje sufinanciranjem u iznosu od osam milijuna kuna.

Objavljeno u Novosti
Petak, 09 Lipanj 2017 00:00

Poziv na 9. sjednicu Nadzornog odbora

Poziv na 9. sjednicu Nadzornog odbora t.d. Industrijska zona d.o.o. Bakar u srijedu 14. lipnja 2017. g. s početkom u 16.00 sati u poslovnoj zgradi na Kukuljanovu. Dnevni red preuzmite u prvitku.

Objavljeno u Novosti
Četvrtak, 08 Lipanj 2017 00:00

Priprema projekata za fondove EU

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je privremeno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritet 3 „Poslovna konkurentnost“; Investicijski prioritet 3a „Potpora stvaranju kapaciteta MSP-a za uključivanje u proces rasta na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i inovacijskim procesima“; Specifični cilj 3a2 „Omogućavanje povoljnog okruženja za osnivanje i razvoj poduzeća“ OPKK-a, financiranog sredstvima EFRR-a. Projektni prijedlozi zaprimaju se od 22.5. do 22.9.2017. godine.

Opći cilj ovog Poziva je razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture postojećih poduzetničkih zona kroz poticanje ulaganja u takvu infrastrukturu u područjima gdje postoji potreba za gradnjom nove, unapređenjem ili proširenjem postojeće zajedničke infrastrukture postojećih zona s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Pozivu može dodijeliti pojedinom prijavitelju iznosi 1.000.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom prijavitelju iznosi 10.000.000,00 HRK.

Specifični ciljevi:
1. intenzitet aktivacije zone
2. porast broja poduzeća koja posluju u zoni.

Ukupan iznos Poziva: 76.000.000,00 kuna
Trajanje projekata: 36 mjeseci od dana sklapanja Ugovora

Grad Bakar i Industrijska zona d.o.o. provode intenzivne aktivnosti na pripremi projekata koje će kandidirati na navedeni Poziv. U cilju kvalitetne pripreme kompletne obilne dokumentacije, angažirana je tvrtka SENSUM d.o.o. Rijeka, koja će objediniti projektni prijedlog i u zadanom roku ga dostaviti nadležnom ministarstvu.

U pripremi je nekoliko novih prometnica s kompletnom infrastrukturom ukupne dužine oko 1.500 m, uz koje se veže cca. 200.000 m² zemljišta, koje će po izgradnji biti ponuđeno novim investitorima i na taj način u potpunosti ostvariti opći i specifični cilj natječaja.

Objavljeno u Novosti

U organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske komore AHK, kojeg je naše društvo član, u posjet nam je došla delegacija zastupnika zemaljskog parlamenta Savezne zemlje Hessen, na čelu s predsjednikom parlamenta g. Volkerom Bouffierom.
Delegaciju su srdačno primili gradonačelnik Grada Bakra g.Tomislav Klarić i direktor Industrijske zone d.o.o. Bakar g.Irvin Badurina.

Nakon kratkog obilaska zone, delegacija se zaustavila uz pokrenutu njemačku investiciju odnosno proizvodnog objekta u izgradnji tvrtke Kaltenberg Adria d.o.o. Ispred investitora dočekao ih je g.Karl Rupprecht, te ukratko predstavio budući proizvodni pogon za proizvodnju piva i svoje pozitivne dojmove o ulaganju u Hrvatskoj, konkretno poduzetničkoj zoni Kukuljanovo.

U višenamjenskoj dvorani u prizemlju poslovne zgrade Industrijske zone d.o.o., koja se nalazi u neposrednoj blizini, nakon uvodnih pozdravnih riječi dobrodošlice prezentiran je kratki promotivni film. Posjetiteljima koji prvi puta borave u zoni film na najbolji način daje osnovne vizualne i statističke podatke o prostoru u koji su došli; Primorsko-goranska županija, Grad Bakar i Industrijska zona Bakar /Kukuljanovo/.

Gradonačelnik g.Tomislav Klarić je potom detaljnije predstavio svoju jedinicu lokalne samouprave -Grad Bakar, kao jedan od najstarijih gradova na sjevernom Jadranu s dugom, bogatom i burnom poviješću. Naglasio je također da je osebujni bakarski zaljev dug 4,5 km, širok 600 i dubine do 40 m, područje na kojem Sredozemno more najdublje prodire u europsko kopno, te da Grad Bakar i njena poduzetnička zona svojim iznimnim geostrateškim položajem predstavljaju izuzetno povoljno i kvalitetno mjesto s velikim razvojnim mogućnostima za sve investitore, a pogotovo iz nama bliske Savezne Republike Njemačke.

Direktor Industrijske zone d.o.o. Bakar g.Irvin Badurina još jednom se zahvalio na posjetu najvećoj i infrastrukturno najrazvijenijoj poduzetničkoj zoni u RH. Potom je ukratko predstavio samu zonu, ukupnu površinu zone, broj poslovnih subjekata i zaposlenika u zoni, prostorno-plansku dokumentaciju, slobodne prostore u zoni, namjenu, infrastrukturu, uvjete gradnje, cijenu zemljišta, olakšice… Posebno je naglasio da je dio zone pod koncesijom i posluje u režimu Slobodne zone, koja omogućava ulagačima poslovanje pod posebnim carinskim i poreznim olakšicama.

Po završetku sastanka, gosti odnosno predstavnici zemaljskog parlamenta Savezne zemlje Hessen, imali su niz dodatnih pitanja, a zajednički sa domaćinima izrazili su nadu u daljnje jačanje gospodarske suradnje.

Objavljeno u Novosti

U svibnju 2017.g. započela je izgradnja još jednog novog gospodarskog objekta u zoni.

Na zemljištu površine 3.871 m² koje se nalazi na platou oznake C 1 odnosno nasuprot objekata PLINACRO i RIJEKATRANS, tvrtka KIMI COMMERCE d.o.o. započela je izgradnju proizvodno-prodajnog centra.

Građevina je složenog i pravilnog oblika dimenzija 37 × 30metara, sastoji se od prizemlja i dvije etaže maksimalne visine do 12 metara, a ukupna bruto razvijena površina je 2.464 m².
U prizemnom dijelu objekta smješteno je skladište za potrebe skladištenja keramike i sanitarne opreme, proizvodni dio za obradu keramike (rezanje, brušenje), kao i galerija. Pored stubišta, komunikacija između etaža predviđena je dizalom.

Na 1. etaži predviđen je uredski prostor uprave, sanitarni čvor i galerijski prostor, doke je na 2. etaži projektiran izložbeni prostor za izlaganje sanitarne opreme, te zasebne sanitarije za posjetitelje i osobe s invaliditetom.

Okoliš objekta kvalitetno će se urediti kao manipulativne, parkirne i zelene površine. Ukupan broj parkirnih mjesta je 45 od čega su tri mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.
Treba naglasiti da cjelokupnu izgradnju i opremanje objekta koja iznosi 13.442.386,19 HRK sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 6.335.966,17 HRK.

Tvrtka KIMI COMMERCE d.o.o. osnovana je još 1992.g. i svojim dugogodišnjim radom u trgovini na veliko i malo keramičkim pločicama, sanitarijama i opremom za kupaonice stekla je prepoznatljivo ime u svojoj djelatnosti kako u našoj, tako i u susjednim županijama.

Cjelokupan asortiman keramičkih pločica uvoze direktno iz Italije i Španjolske. Dosadašnji rad, a i poslovanje u novom objektu čiji se završetak očekuje na jesen, osmišljen je u razvoju projekta da svojim klijentima na jednom mjestu ponude sve što im je potrebno za kvalitetno opremanje njihovog životnog prostora. Među tvrtkama s kojim posluju svakako treba istaknuti Ceramicu Del Concu - talijanskog proizvođača koji je među prvima uveo novu tehnologiju u proizvodnji porculanskog gresa. Kvalitetu Del Concinih proizvoda danas garantira oznaka kvalitete UNI.

Više informacija o tvrtki KIMI COMMERCE d.o.o. možete pogledati na www.kimicommerce.hr

kimi01

Objavljeno u Novosti