Novosti

Četvrtak, 28 Svibanj 2015 00:00

Poziv na radionice za izradu PUR Grada Bakra

Pozivaju se svi zainteresirani građani Grada Bakra na radionice koje se organiziraju u postupku izrade Strateškog razvojnog programa (PUR) Grada Bakra za razdoblje od 2015. do 2020. godine. Strateški razvojni program Grada Bakra izrađuje se sa ciljem planskog razvoja Grada i lakšeg kandidiranja projekata na strukturne fondove EU.

Radionice će se održati u četvrtak 11. lipnja 2015.g. u Gradskoj vijećnici Grada Bakra na adresi Primorje 39, Bakar, II. kat, prema slijedećem rasporedu:
- od 10,00 do 11,30 sati – predstavnici svih Udruga, škola, vrtića, vatrogasnih društava;
- od 16,00 do 17,30 sati – poduzetnici s područja Grada Bakra i Industrijske zone d.o.o. Bakar;
- od 18,00 do 19,30 sati – vijećnici Gradskog vijeća i predstavnici Vijeća mjesnih odbora.

Mole se svi zainteresirani da se obavezno odazovu ovom pozivu i da prisustvuju radionici kako bi se njihovi prijedlozi i projekti uvrstili u Strateški razvojni program Grada Bakra i kao takvi mogli kandidirati za sredstva strukturnih fondova EU.

Važnost radionica sa ciljanim grupama
Na radionicama ciljne skupine odrađuju 2 teme:

1) SWOT analiza – utvrđivanje razvojnih mogućnosti, prednosti, prijetnji i nedostataka u razvoja JLS i sektora ciljnih skupina. Pomoću navedenih podataka dobiva se uvid u želje i mogućnosti razvoja JLS s aspekta njezinog stanovništva odnosno pojedine ciljne skupine.

2) Prijedlog projekata razvoja JLS i prijedlog projekata za razvoj sektora određene ciljne skupine. Unutar ove teme ciljne skupine daju svoje mišljenje što nedostaje JLS da bi se kvalitetnije razvijao njihov sektor, konkretno što mora JLS napraviti da bi poduzetnici bolje poslovali, da bu se stanovnicima poboljšala kvaliteta života, i tako za svaki sektor. Na kraju ciljne skupine daju prijedloge razvoja svojih obrta/tvrtki/opg-a/javnih institucija te ono za što smatraju da im je potrebno kako bi se kvalitetnije razvijali. Ciljne skupine daju konkretne smjernice kako se planiraju razvijati a navedeno će se tada moći kandidirati prema fondovima EU-a ukoliko JLS odluči uvrstiti njihove prijedloge u lokalnu razvojnu strategiju.

Održavanje radionica iznimno je bitno jer ono nam omogućava daljnju izradu Lokalne razvojne strategije, pa Vas molimo da svoj dolazak potvrdite na tel. 455 727 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.