Novosti

Četvrtak, 23 Travanj 2015 00:00

Dynomax Aero d.o.o. – novi poslovni subjekt u zoni

Početkom ove godine u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu, započela je s radom renomirana američka tvrtka DYNOMAX AERO d.o.o., koja se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i razvojem motornih osovina. Sjedište tvrtke je u Chicagu, a klijenti tvrtke su neki od najvećih imena u zrakoplovstvu, obrani, transportu, energetici i medicinskoj industriji.

U siječnju 2001. godine, Dynomax Inc. osniva tvrtku Dynomax d.o.o. kao projektni ured izvan SAD-a, sa samo jednim djelatnikom. Glavna svrha ovog projektnog ureda bila je projektiranje i inženjerska podrška za motorne osovine, čiji je proizvodni pogon u SAD-u.

U 2006. godini društvo je učinilo daljnji razvojni iskorak u smislu osnivanja potpuno funkcionalnog malog proizvodnog pogona.  Zbog potrebe glavnih kupaca i planova proširenja, tvrtka je odlučila provesti EN9100 standard, kako bi postali konkurentniji na današnjem tržištu za avionsku industriju, što je jedna od glavnih djelatnosti društva.

Od prvog siječnja 2014. godine,   tvrtka djeluje pod imenom Dynomak Aero d.o.o. i trenutno zapošljava dvadesetak djelatnika te ima planove za daljnje širenje.

Dynomax aero d.o.o. posluje u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu, Radna zona R 27, u poslovnoj građevini tvrtke Feros d.o.o. /zapadno od Lesnine/.

Kontakt:
Dynomax Aero d.o.o.
Industrijska zona Kukuljanovo bb
Tel. /051/ 297 905
Fax. /051/ 297 906
OIB 62993863952
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.