Novosti

Ponedjeljak, 09 Rujan 2013 00:00

Veleposlanica Australije posjetila Zonu

Veleposlanica Australije Susan Cox, dana 09. rujna 2013.g. posjetila Industrijsku zonu Bakar na Kukuljanovu.

Kako je veleposlanica Cox tek pred kraj prošle godine preuzela dužnost na kojoj se sada nalazi, namjera joj je upoznati našu županiju i njene gospodarske potencijale.
Ujedno ja najavila skorašnji posjet delegacije gospodarstvenika iz Australije u cilju poboljšanja i unapređenja suradnje.
Naglasila je da se nada kako će se ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju povećati trenutno skromna robna razmjena između Hrvatske i Australije.

Domaćin susreta, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, je nakon uvodne riječi dobrodošlice predstavio najveću i komunalno najrazvijeniju poslovnu zonu u Republici Hrvatskoj putem video prezentacije.
Pojasnio je također ukupnu razvojnu strategiju tj. viziju razvoja cijelog područja grada s posebnim osvrtom na zonu i plato bivše koksare u bakarskom zaljevu.
Nadalje, naveo je dodatne pogodnosti koje Grad Bakar kao jedinica lokalne samouprave daje poduzetnicima a ukratko su predstavljene i nove poticajne mjere za investitore donesene od strane Vlade Republike Hrvatske.

Zaključno, veleposlanica g.Susan Cox je rekla kako će prikupljene informacije o Industrijskoj zoni Bakar i samom Gradu Bakru  prenijeti gospodarstvenicima iz Australije, čija će delegacija vrlo skoro doći u posjet.