Novosti

Srijeda, 12 Prosinac 2012 00:00

Industrijsku zonu posjetio veleposlanika NR Kine

Tijekom dvodnevnog posjeta PGŽ, 12. i 13. prosinca 2012.g., veleposlanik Shen posjetio je Grad Bakar i Općinu Malinska te se susreo s gradonačelnikom Grada Bakra Tomislavom Klarićem i načelnikom Općine Malinska  Antonom Spicijarićem.

Veleposlanik Shen je preko svojih domaćina upoznao povijesne, kulturne i gospodarske znamenitosti Grada Bakra i Općine Malinska. Veleposlanik Shen je ukratko izložio status i viziju razvoja Kine.

Tijekom svog boravka u našoj županiji, veleposlanik je posjetio i Industrijsku zonu Bakar /Kukuljanovo/. U novoizgrađenoj poslovnoj zgradi Industrijske zone d.o.o. Bakar održana je kratka video prezentacija a potom je kroz razgovor veleposlanik upoznat da se radi o najvećoj i najrazvijenijoj zoni u Republici Hrvatskoj. Predstavljene su sve prednosti zone kao i investicije u posljednjih par godina te daljnji plan razvoja zone.

Veleposlanik Shen je izrazio nadu u jačanje gospodarske suradnje i međusobnog ulaganja u obje zemlje. Investiranje kineskih poduzeća u Europi tj. Hrvatskoj, bilo bi od obostranog interesa i  važan čimbenik u bilateralnim odnosima dviju zemalja. Od strane veleposlanika je izražena nada da  će hrvatska strana  osigurati veću praktičnost pri promicanju ulaganja iz kineskih poduzeća, a posebno na suradnji pri osnivanju gospodarskog i tehnološkog parka.