Novosti

Utorak, 18 Listopad 2011 00:00

Iz kontejnera u reprezentativan objekt

Položen temeljni kamen za upravnu zgradu Industrijske zone Bakar. Jučer je svečano položen temeljni kamen na gradilište u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu,na kojemu će u roku od osam mjeseci biti izgrađena reprezentativna upravna zgrada industrijske zone Bakar.


Investicija je vrijedna oko 13,5 milijuna kuna, a u potpunosti će biti financirana iz sredstava poslovanja.
Nova zgrada od 2,5 tisuće četvornih metara korisne površine bit će izgrađena u roku od osam mjeseci, barem je tako jučer najavio direktor Zone Zorko Badanjak, apelirajući na izvođača radova GP KRK da se potrudi da zgrada bude gotova u ugovorenom roku.

- Nakon 30 godina Industrijska zona Bakar konačno će dobiti upravnu zgradu adekvatnu njenoj poslovnoj uspješnosti.
Najprije je uprava bila smještena u Riječkom neboderu, pa u općinskoj zgradi Grada Bakra, da bi potom završila na području Industrijske zone, ali na zaprepaštenje i čuđenje svih poslovnih suradnika – u kontejnerima.
Sada će u njoj, osim uprave Industrijske zone svoje mjesto naći i uprava novoformiranog bakarskog KD-a Dobra, ali i brojni poslovni subjekti s uslužnim djelatnostima, kazao je jučer Badanjak, dodavši da nova i adekvatnaupravna zgrada nije vizija samo ove generacije i uprave industrijske zone, već i ranijih generacija koje su njome upravljale, ali da tek sada financije dopuštaju njenu gradnju.
Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić je u ime Bakra kao većinskog vlasnika zone Zone najavio da će nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na terenu od 1,2 milijuna kvadrata Industrijska zona Bakar postati najveća u Hrvatskoj.