Novosti

Utorak, 04 Listopad 2011 00:00

GP Krk gradit će upravnu zgradu Industrijske zone

Direktori Industrijske zone Bakar Zorko Badanjak i GP Krk Josip Purić potpisali su ugovor vrijedan 13,3 milijuna kuna. Ovo građevinsko poduzeće ugovorom se obvezalo u roku od osam mjeseci izgraditi objekt s prizemljem i dvije etaže, u Industrijskoj zoni na Kukuljkanovu, pored Bauhausa, koji će prvenstveno služiti za smještaj uprave Industrijske zone, novoosnovanog Gradskog komunalnog društva »Dobra« ali će njegova funkcija biti višenamjenska, jer će imati prostore za iznajmljivanje, restoran, caffe bar, a vrlo moguće i vrtić za radnike zaposlene u »Zoni«. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka »Rinex d.o.o.«, a zgrada će imati 73 parkirna mjesta.

– Sretan sam jer smo prije nekoliko godina zacrtali plan da ćemo izgraditi najveću industrijsku zonu u Hrvatskoj, unatoč gospodarskoj krizi u Hrvatskoj, ni jednog jedinog dana nismo posustali u realizaciji i uspjeli smo. Ovaj objekt koji će biti izgrađen za osam mjeseci od vitalnog je značenja za daljni razvoj Industrijske zone Bakar, on mora biti reprezentativan i u skladu s ekspanzivnim razvojem Zone, kazao je u ime vlasnika Industrijske zone Bakar bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, dodavši da je u Zoni trenutno pet gradilišta s ukupnom investicijom većom od 50 milijuna kuna i da je već sada prostorno najveća, ali i infrastrukturalno najopremljenija industrijska zona u Hrvatskoj, sa 130 poslovnih subjekata i više od 3,5 tisuće radnika.

– Industrijska zona Bakar nije zakonski obveznik primjene Zakona o javnoj nabavi, ali smo ipak odlučili zbog transparentnosti i činjenice da je u vlasništvu jedinice lokalne samouprave provesti postupak javne nabave. Javilo je sedam ponuđača, jedna ponuda bila je nevažeća, a između preostalih šest ponuda GP Krka bila je najpovoljnija. Drago mi je jer je ova građevinska tvrtka napravila puno poslova za Grad Bakar i uvijek smo bili zadovoljni, kazao je Klarić.

Direktor Industrijske zone Bakar Zorko Badanjak kazao je da je ova tvrtka 36 godina imala sjedišta u neadekvatnim i dislociranim prostorima.

– Uprava Zone najprije je bila u Riječkom neboderu, zatim u prostorijama vijećnice Grada Bakra, da bi 2005. godine preselila u kontejnere u Industrijskoj zoni, što nikako ne priliči važnosti i prosperitetu tvrtke. Novi objekt mora isfinancirati samoga sebe, ne smije biti na teretu Industrijske zone, ne daj bože Grada Bakra, zato smo prethodno i napravili studiju opravdanosti, istaknuo je Badanjak.

Purić je za svečanosti potpisivanja ugovora kazao da GP Krk ove godine slavi 65 godina postojanja i 55 godina »čiste« građevinske djelatnosti, te da trenutno diljem Hrvatske ima 70 gradilišta i 700 radnika.

U planu i dječji vrtić
Svakako nam je u planu izgraditi i dječji vrtić u Industrijskoj zoni Bakar, jer tu je više od 3,5 tisućezaposlenih, uglavnom mladih ljudi. Ne znamo točno hoće li vrtić biti u vlasništvu Grada ili ćemo ga prepustiti privatnicima i ne znamo još hoće li biti u sklopu nove upravne zgrade ili na nekoj drugoj lokaciji,ali imamo ga u skorom planu, možda privatniku prodamo parcelu, da ga izgradi, sve su opcije još otvorene,kazao je Klarić.