Novosti

Petak, 24 Ožujak 2017 00:00

Poslovni.hr: Umjesto koksare inkubator i marina

Uz postojeću industrijsku zonu u svom zaleđu, najveću i najuređeniju u državi, Grad Bakar ima u planu gospodarskog oživljavanja područja u samome naselju, na području nekadašnje koksare, a gdje je u planu i izgradnja marine s 360 vezova, doznalo se na Poslovnom uzletu Bakra, održanom u ponedjeljak u tome gradu. "Na području Bakra imamo nešto što je bilo zagađeno, koksaru koja je u međuvremenu sanirana i izravnata no, ona je mrtvi kapital, a kočničar nam je državna administracija. Još prije godinu dana uputili smo pismo namjere i ponudili šest milijuna kuna za otkup upravne zgrade na platou, u koju bismo smjestili poduzetnički inkubator. Zato u petak u Zagrebu imamo sastanak u resornom ministarstvu.

Susrest ćemo se s ministrom Goranom Marićem, jer je u pripremi novi zakon o državnoj imovini. Zalažemo se za decentralizaciju i nastojimo da se lokalne vlasti brinu o onome što je obuhvaćeno urbanističkim planovima. Dosad se na odgovor državne administracije čekalo po nekoliko godina, a država često i ne zna da određene čestice postoje", rekao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra na panel diskusiji o razvoju poduzetništva u Gradu Bakru. Novi urbanistički plan koji će razmatrati gradsko vijeće predviđa i marinu, a prije svega mora se pričekati okončanje likvidacije koksare. Na području te zone u obzir dolaze samo ekološki čiste djelatnosti, pa se tako planira dio obale koristiti za pretovar drva i soli. Novi urbanistički plan predviđa hotel, dječji vrtić i heliodrom.

Više pročitajte na: http://www.poslovni.hr/poduzetnik/umjesto-koksare-inkubator-i-marina-u-zonu-zele-nijemci-i-nizozemci-325684

poslovni dnevnik01