Novosti

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 00:00

Strabag započinje s građenjem pogona

U prosincu 2016.g. proveden je natječaj i zaključen Ugovor o osnivanju prava građenja s tvrtkom Strabag d.o.o., članicom austrijskog građevinskog koncerna Strabag SE, koji djeluje u svim područjima građevinarstva kao značajna europska tvrtka. Strabag d.o.o. u Hrvatskoj posluje više od dvadeset godina i spada u red najznačajnijih hrvatskih tvrtki, a djeluje u područjima izgradnje prometnica, visokogradnje, te gradnje inženjerskih građevina.

U okviru daljnjeg razvoja tvrtke, iskazali su interes na području Primorsko-goranske županije za građenje proizvodnog kompleksa unutar kojeg bi smjestili asfaltnu bazu i poslovno-servisnu građevinu.

Nakon analize i sagledavanja potencijalnih lokacija, proveden je natječaj i zaključen ugovor na lokaciji unutar Industrijske zone Kukuljanovo, na platou E 1.1 u površini od 15.611 m². Iako se radi o modernom i kvalitetnom postrojenju asfaltne baze koja će kao osnovni energent koristiti plin i neće imati nikakvog negativnog utjecaja na okoliš, sama lokacija na krajnjem rubnom jugozapadnom dijelu zone (preko puta tvrtke Ceste Rijeka d.d. i u blizini postojeće betonare Holcim Hrvatska d.o.o.) najpogodnija je za navedenu djelatnost.

Više o tvrtki Strabag d.o.o. pogledajte na www.strabag.hr