Novosti

Srijeda, 18 Siječanj 2017 00:00

Kaltenberg - renomirani proizvođač piva dolazi u Zonu

Konstantan razvoj Industrijske zone Bakar /Kukuljanovo/, posebno izražen u posljednjih 10-15 godina, prepoznat je ne samo u okvirima Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske, već i nama bliskim zemljama Europske unije. Tako je krajem 2016.g. nakon višemjesečnih razgovora proveden natječaj i potpisan ugovor s tvrtkom Kaltenberg Adria d.o.o. koja planira izgraditi proizvodno-poslovnu zgradu u našoj zoni.

Građevna parcela na koju se smješta nova proizvodno-poslovna zgrada nalazi se na k.č.br. 3273/20 (nastaje od dijela k.č. 3273/17), k.o. Kukuljanovo. Građevinska čestica se nalazi unutar UPU Radne zone R 27 Kukuljanovo, preko puta zgrade MUP-a, specijalne policije i sa sjevernoistočne i jugoistočne strane je omeđena prometnicama. Još jednom se pokazalo da je izgrađena prometnica s kompletnom infrastrukturom koju financira Grad Bakar i priprema platoa za koju je zadužena Industrijska zona d.o.o., osnovni preduvjet za dolazak investitora.

Ukupna površina građevne čestice iznosi 10.941,1 m². Namjena novo planirane građevine unutar postojeće zone poslovne namjene je PROIZVODNO-POSLOVNA ZGRADA za potrebe poslovanje tvrtke KALTENBERG ADRIA d.o.o. u kojoj će se obavljati sljedeće aktivnosti: proizvodni dio (prizemlje) - proizvodnja, punjenje i skladištenje piva, pakiranje, isporuka i utovar te ugostiteljsko-uslužni dio koji obuhvaća prodaju piva i drugih prehrambenih proizvoda i pića, pohrana hrane i pića, priprema hrane u restoranskoj kuhinji te posluživanje hrane i pića u restoranu.

Na katu se nalazi uredski dio; ugovaranje i prodaja proizvoda, marketing i prateće aktivnosti, logistička podrška, financijski i računovodstveni poslovi, opći i administrativni poslovi te tehnički ured za vođenje i nadzor proizvodnje odnosno kontrolu kvalitete.Gdje god se u svijetu proizvodi pivo Kaltenberg, ono se proizvodi u skladu s bavarskim zakonima čistoće piva i obiteljske tradicije. Kaltenberg pivo odlikuje jedinstven način proizvodnje od najfinijih sastojaka po posebnoj recepturi te je kao takvo prepoznatljivo i cijenjeno na međunarodnoj razini.

Veseli činjenica da je još jedan poznati svjetski proizvođač svoj pogon započeo graditi u našoj poduzetničkoj zoni. Završetak izgradnje se očekuje do kraja svibnja, a u lipnju se očekuje otvaranje objekta, kada ćemo svi skupa nazdraviti uz novo vrhunsko pivo proizvedeno u Industrijskoj zoni Kukuljanovo.

3D PROJEKCIJA ZGRADE:

zgrada kaltenberg